distributie gheata carbonica pentru transporturi speciale

gheata carbonica pentru transport


Prima intrebuintare pentru gheata carbonica, dupa descoperirea acesteia de catre chimistul francez Charles Thilorier si brevetarea in 1924 sub denumirea de “dry ice” de catre americanul Thomas B. Slate, a fost congelarea marfurilor alimentare pe durata transportului. In prezent, chiar daca tehnologia a oferit si metode alternative, gheata carbonica ramane cea mai ieftina si sigura solutie de pastrare a temperaturilor joase pe durata transportului pentru produse alimentare, chimice, materiale si probe biologice, seruri si vaccinuri care in alte conditii s-ar altera. In timp a fost descoperita o gama larga de aplicatii din domeniul conservarii si transportului acestor produse folosind proprietatile fizico-chimice ale dioxidului de carbon solid. Exemple pornind de la banala inghetata transportata folosind gheata carbonica in secolul trecut, pana la catering-ul aviatic din zilele noastre, dovedesc actualitatea si importanta acestui produs.


gheata carbonica pentru transporturi speciale


Cateva dintre caracteristicile ce recomanda gheata carbonica (gheata uscata, en. dry-ice) pentru transporturile speciale: un produs uscat, nu elimina apa, topindu-se prin evaporare, asigura o temperatura foarte joasa pana la minus 78 grade Celsius, prin evaporare degaja dioxid de carbon gaz (mai greu ca aerul) care inlocuind oxigenul din incinta creeaza un mediu controlat in care alimentele nu se altereaza, eficienta calorica sporita, de 3 ori mai mare decat gheata hidrica (obtinuta din apa).


Gheata carbonica pentru transporturi medicale


Cele mai comune aplicatii bazate pe gheata carbonica: transport probe biologice congelate, transport congelat de seruri, vaccinuri si medicamente, transport alimente perisabile, congelare rapida in vederea transportului, asigurarea mediului controlat cu dioxid de carbon gaz in containere si incinte etanse, decontaminarea prin fumigare cu dioxid de carbon, aplicatii de racire si conservare pentru catering aviatic, managementul frigului in activitati logistice cu cerinte speciale, congelarea unor segmente din conductele de transport fluide in vederea interventiilor fara golirea acestora, eficientizarea distributiei din masinile frigorifice pe timp de vara, activitati de sampling produse refrigerate etc.


Gheata carbonica pentru transport de alimente


Prin experienta acumulata va putem oferi un raspuns problemelor Dvs legate de expedierea, stocarea si transportul produselor perisabile, folosind gheata carbonica. Oferim consultanta si solutii customizate de ambalare izoterma. Pentru orice solicitare sau informatii suplimentare ne puteti contacta telefonic sau folosind formularul online.