Gheata carbonica in bauturi


Gheata carbonica (gheata uscata, en. dry-ice) adaugata in bauturi reprezinta un efect din ce in ce mai cautat putand anima petrecerile Dvs, fie ca e vorba de un eveniment precum o nunta, un botez, zi onomastica sau intregirea decorului dintr-un bar, club sau restaurant. Este ingredientul care va lasa o amprenta in amintirea invitatilor Dvs. Adaugata in bauturi tari, in cocktail-uri, in carafele de vin sau in cupele de sampanie, gheata carbonica va genera un efect magic misterios captand atentia tuturor prin reactia usor vulcanica si aburul curgator.


Ce trebuie sa stim despre gheata carbonica pentru bauturi?

Nu orice gheata carbonica are caracteristici alimentare deci asigurati-va ca se specifica si garanteaza destinatia alimentara (producem si comercializam doar gheata carbonica alimentara insotita de o declaratie de conformitate ce atesta acest fapt). Produsul gheata carbonica alimentara (gheata uscata, en. dry-ice) este compus in proportie de 99.98% din dioxid de carbon alimentar, obtinut din gaz lichefiat de inalta puritate pentru industria alimentara (acelasi dioxid de carbon folosit la impregnarea bauturilor carbogazoase).

efecte gheata carbonica in bauturi

In bauturi se adauga doar granule cilindrice de 16mm – alte forme si dimensiuni fiind inestetice si mai greu de manipulat (bucati sparte) sau categoric inutilizabile (granulele de 3mm plutesc in pahar). Intr-un pahar normal se pun una, maxim doua granule de gheata carbonica. O cutie de 18kg contine aproximativ 400 de granule. Produsul este perisabil si trebuie comandat cat mai aproape de momentul folosirii. Asigurati-va de o cantitate corespunzatoare dimensiunii evenimentului, luand in calcul pierderile prin evaporare.


Cum pastram gheata carbonica

Gheata carbonica, dupa achizitionare, trebuie pastrata obligatoriu in recipientul izoterm in care ati primit-o. Daca pana la momentul folosirii aveti mai mult de 4-5 ore, este ideal sa pastrati recipientul intr-un loc cat mai rece si uscat. Recomandam clientilor nostri sa pastreze gheata carbonica (obligatoriu in containerul izoterm cu care a fost furnizata) in congelatoare sau lazi frigorifice. Pe masura ce consumati din gheata carbonica asigurati-va permanent de inchiderea corespunzatoare a capacului containerului izoterm. Nu introduceti gheata carbonica in congelator decat in containerul izotetrm in care ati primit-o. (altfel o veti pierde prin evaporare – nu veti face decat sa folositi energia acesteia pentru a raci congelatorul ).


granule de gheata carbonica granule de gheata carbonica granule de gheata carbonica

Pentru a solicita informatii suplimentare, folositi formularul de contact.