Curatarea cu zapada carbonica are multe avantaje unice!

Prima etapa a curatirii cu gheata carbonica A doua etapa a curatirii cu gheata carbonicaA treia etapa a curatirii cu gheata carbonica
Mai rapid, mai ieftin

Utilajele nu mai trebuie sa fie demontate pentru a fi curatate. Acum este posibila curatarea fara ca utilajul sa fie dezasamblat, aceasta reducand golurile de productie la minim, in unele cazuri operatia facandu-se chiar fara oprirea acestora.


monumente curatate cu gheata carbonica motoare curatate cu gheata carbonicacuratare utilaje cu gheata carbonica
Nu este abraziva

Particolele de zapada carbonica nu sunt mai dure decat ghipsul si se transforma in gaz imediat ce lovesc suprafata curatata. In comparatie cu mediile conventionale de sablare, zapada carbonica nu cauzeaza uzura substratului. In procesul de curatare cu zapada carbonica, presiunea de pulverizare poate fi reglata intre 5 si 16 bari, astfel adaptand agresivitatea procesului la cerintele individuale ale unei activitati speciale de curatare.


 sablare masinarii cu gheata carbonica restaurare piatra cu gheata carbonicacuratare cu gheata carbonica
Ecologic

Gheata carbonica (gheata uscata, en. dry-ice) poate fi un inlocuitor excelent al solventilor corozivi si agresivi, neavand emisii daunatoare. Din moment ce acest proces de curatare nu foloseste apa, marea majoritate a masurilor de epurare a acesteia devin demodate. Murdaria lipicioasa si elastica este indepartata rapid si usor fara a lasa resturi ale unui agent de curatare, eliminand etape suplimentare si costurile de evacuare.


 mix demonstratii de curatare cu gheta carbonica 1 masinarie curatata cu gheata carbonicamix demonstratii de curatare cu gheta carbonica 2
Uscat si neconductiv electric

Pulverizarea cu gheata carbonica (gheata uscata, en. dry-ice) este o metoda uscata de curatare. Deoarece agentul de curatare se evapora, nu exista un amestec cu contaminantul ramas. Nu exista apa care sa fie folosita pe durata procesului. Aceasta elimina majoritatea problemelor in cazul curatarii unitatilor de procesare care sunt sensibile la apa sau electricitate putandu-se executa lucrari sub o tensiune de pana la 400V.


proces de curatare cu gheata carbonica